• Anamarija Užbinec
  Anamarija Užbinec
 • Anja Herceg
  Anja Herceg
 • Sara Juričić
  Sara Juričić
 • Dora Zane
  Dora Zane
 • Jana Zane
  Jana Zane

Od samog početka, svrha inicijative bila je dvojaka: pomoći građanima koji su ostali bez svoga doma te pomoći barem jednoj od mnogobrojnih zagrebačkih bolnica oštećenih potresom. Nakon što su potresne fotografije trudnica i novopečenih majki koje su u ranu zoru istrčale ispred bolnice u Petrovoj preplavile društvene mreže i portale, odlučile smo dijelom sredstava kupiti uređaje koji su toj bolnici, točnije odjelu za neonatologiju, trenutačno najpotrebniji. U procesu narudžbe uređaja, koji je trenutno u tijeku, surađujemo s Klubom roditelja nedonoščadi PALČIĆI.

Crowndfunding kampanja Zagreb Earthquake Relief uspjela je zbog podrške više od četiri tisuće donatora sa svih strana svijeta usprkos situaciji uzrokovanoj pandemijom u kojoj se trenutačno svi nalaze. Donacije su varirale u iznosu i svatko je donirao koliko je mogao te time, makar i najmanjom donacijom, pomogao.

Osim svim našim donatorima, želimo izraziti veliko hvala svima koji su s nama proveli posljednjih nekoliko tjedana u beskrajnim Zoom razgovorima, mail prepiskama i porukama u sitne sate te tako pomogli da ova akcija zaista zaživi.

Anamarija Užbinec

Anamarija Užbinec

Zagreb Earthquake Relief

Anamarija Užbinec rođena je  4.12.1990. godine u Zagrebu. Završila je V. prirodoslovno-matematičku gimnaziju u Zagrebu te iste godine upisuje matematički odsjek PMF-a u Zagrebu. 2014. godine diplomirala je financijsku matematiku na PMF-u u Zagrebu te menadžment na Ekonomskom fakultetu Sveučilista u Splitu. 2015. godine počinje raditi u Deloitteu kao konzultantica u odjelu financijskog savjetovanja. Karijeru nastavlja u istom odjelu Amsterdamske podružnice Deloittea 2017. godine, gdje i danas radi.

“Jako sam vezana za Zagreb, tamo mi živi cijela obitelj i većina prijatelja. Dan potresa i tjedni nakon bili su jedni od najtežih u mojem životu jer nikada prije nisam  bila u situaciji da ne mogu doći doma i biti sa svojim bližnjima. Otvaranje fundraising kampanje pomoglo mi je da se osjećam kao da sam ipak barem malo mogla pomoći svom gradu i ljudima koji su pogođeni.”


Anja Herceg

Anja Herceg

Zagreb Earthquake Relief

Anja je rođena u Zagrebu 1992.godine gdje je i većim dijelom odrasla. Srednju školu završila je u Frankfurtu, te se po završetku iste, vratila u Zagreb. 2014. diplomirala je preddiplomski studij ekonomije. Nakon toga odlazi u Nizozemsku sa ciljem daljnjeg obrazovanja, te upisuje diplomski studij financija na Erasmus University Rotterdam. Nakon završetka studija, dobiva posao u Amsterdamu, gdje trenutno živi i radi. Zaposlena je kao konzultantica u američkoj tvrtci gdje se bavi savjetovanjem investicijskih društava i banaka u pogledu korištenja analitičkih riješenja, financijskih modela i regulativa.

"O potresu u Zagrebu nikada nisam razmišljala. Inače se bojim potresa tako da mi je to neka vrsta noćne more. I onda se ta noćna mora ostvari 22. ožujka. Šok, nevjerica, strah i tuga. Roditelji su me izvještavali o situaciji kod kuće i kvartu, dok me  brat obavijestio o stanju u Petrovoj bolnici, u koju je odmah otišao pomoći pri evakuaciji. Naravno da sam si mislila da je nemoguće da se to desilo Zagrebu. Tada se javila neka instinktivna reakcija za pružiti pomoć – svjestan si da ne mozeš pomoći, ali zeliš, kako ako nisi fizički prisutan? Bez puno razmišljanja, otvorile smo kampanju na GoFundMe platformi. Sa jedinim ciljem da pomognemo i ublažimo ovu kriznu situaciju, koliko god možemo."


Sara Juričić

Sara Juričić

Zagreb Earthquake Relief

Sara je završila preddiplomski studij filmske i kazališne produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te od 2016. živi i radi u Amsterdamu u području filmske i festivalske produkcije. Trenutačno koordinira jedan od programa na filmskom festivalu u Rotterdamu u kojem pomaže filmskim profesionalcima pronaći kreativne i financijske partnere za razvoj dugometražnih filmskih projekata.

“U nedjelju 22. ožujka probudio me tatin poziv u 6:35 - poklopila sam i par sekundi nakon toga sam pokušavala shvatiti - je li se ovo zaista dogodilo? Od svega je najgori bio osjećaj nemoći - ti si ovdje, a svi su tamo. Uslijed situacije, ne možeš doći i pomoći niti da želiš. Upravo smo zbog toga pokrenule ovu akciju, naš način da pokušamo olakšati stvari barem nekima, budući da ne možemo svima.”


Dora Zane

Dora Zane

Zagreb Earthquake Relief

Dora Zane rođena je u Zagrebu 1990. Završila je preddiplomski studij ekonomije na ZŠEM-u te diplomski studij iz strateškog i organizacijskog menadžmenta na VU Amsterdam. Svoju profesionalnu karijeru započela je u startup okruženju u nizozemskom startupu Dashmote koji razvija umjetnu inteligenciju tako da pretvara slike u vrijedne podatke te tako pomaže kompanijama dobiti uvid u specifičan problem u masovnim razmjerima (big data). Tri godine kasnije, Dora je postala poslovni partner u IdeaHackers.nl. Tamo pomaže startupovima, malim i srednjim tvrtkama, korporacijama, vladama i nevladinim organizacijama u rješavanju globalnih socijalnih, urbanih i okolišnih izazova te potiče usvajanje uspješnih rješenja. Trenutno radi na projektu razvoja strategije koja će pomoći ugostiteljskim objektima te uredima u Nizozemskoj povratak u “normalu” nakon pandemije COVID-19.

"U nedjelju 22.03. u 6 i 35 me probudio dečko te rekao da je Zagreb pogođen potresom i da nazovem svoje. Čim sam došla k sebi znala sam da moram nekako pomoći. S curma sam se brzo organizirala i do 12 smo na računu imale već pozamašnu svotu. Moram priznati da su iznos te iskrene pozitivne reakcije nadmašila sva moja očekivanja što samo pokazuje koliko je potres bio razoran."


Jana Zane

Jana Zane

MSc Socijalne Psihologije Zagreb Earthquake Relief

Jana, rođena 1993. u Zagrebu, završila je preddiplomski studij psihologije pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te je 2018. diplomirala socijalnu psihologiju na VU University Amsterdam. Od studenog 2018. radi kao konzultantica za korporacijska društva i državne organizacije u sektoru tehnoloških inovacija. Jana pomaže europskom poduzetništvu tako što piše i provodi EU projekte fokusirane na rast i razvoj startupova.

“U nedjelju kada sam čula za potres u Zagrebu, nešto u meni me natjeralo na akciju - u roku od nekoliko sati nas 5 smo gotovo instinktivno pokrenule kampanju. Iako sam tijekom studija volontirala, do sada nisam bila jedan od pokretača veće akcije. Smatram da je u trenutcima opće nesigurnosti bitno dati sve od sebe kako bismo se kao društvo što prije oporavili. Trenutno ne može biti previše akcija i donacija za Zagreb, svaka, pa i najmanja pomoć je dobrodošla, te se nadam da će i naš Fond 5.5 nekome olakšati tešku situaciju.”